(2019) Snapped! is een zelfgeschreven stuk geïnspireerd door de jongeren zelf. Een eenakter over groepsdruk en de soms negatieve invloed van social media als Snapchat. Dit stuk is verkrijgbaar bij Toneeluitgeverij Grosfeld in Berlicum. Telefoonnummer: 073 503 1251     

(2021) Jan Rap en zijn Maat van Yvonne Keuls. Een heftig stuk uit de jaren 80 over de nood in de jeugdzorg. Een Opvanghuis voor jongeren waar ze een plekje krijgen om even tot rust te komen om hierna terug te kunnen keren naar de maatschappij. Yvonne had toen al oog voor misstanden in de bureaucratie van de hulpverlening. Helaas is dit nog steeds niet verbeterd. Gelukkig zijn er ook fijne plekken zoals Jongerencentrum Tavenu en Rejoice Drunen waar jongerenwerkers zich met hart en ziel inzetten voor  jongeren. 

(2022) Alle Dagen Heel Druk van Marianne Kemmer gaat over een meisje met ADHD. Deze Eenakter laat het publiek voelen wat ADHD met je doet. Een half uur lang stuiteren over het toneel. Winnaar van de publieksprijs op het WTF 2022 (Waalwijks Theater Festival)

(Theaterklas 2021/2022) De voorstelling 'ALLES IS K*T' is een zelfgeschreven stuk ontstaan door scènes uit 'Groeipijn  1 & 2' en zelfbedachte scènes van de leerlingen samen te voegen. Uiteindelijk gaat dit stuk over henzelf ; de tijd op de middelbare school, over vriendschappen die ontstaan - en ook weer gaan, over vooroordelen, roddels en onzekerheden. Maar ook over de lol die je met elkaar kunt beleven! De titel is ook door hen zelf bedacht.

(Theaterklas 2022/2023) Romeo & Julia, zes doldwaze dagen! Een Shakespeare, maar dan anders. Een dolkomische bewerking van het beroemde liefdesverhaal waarin Romeo & Julia elkaar ontmoeten, trouwen en uiteindelijk sterven binnen zes dagen. Een toneelstuk waarin 'kleine rollen niet bestaan!' 

(2023) 'Anne Frank' van Marieke Nijmanting. Een toneelstuk over het tragische maar vooral levenslustige leven van Anne Frank. Een diepgelaagd meisje, dat de hemel bestormt en voortleeft, ondanks dat ze ruim 75 jaar dood is. Anne staat symbool voor alle Joden die tijdens of door toedoen van de oorlog gestorven zijn.

-

-

Dat het Wenstheater Anne Frank speelt, is gewoon goud waard

Joep Trommelen. 

 

Als slecht nieuws tegelijk op de mat valt met goed nieuws over hetzelfde, trekt dat meteen mijn ruime aandacht. Uit omstreden onderzoek zou blijken dat schokkend veel jongeren vraagtekens zetten bij de omvang van de Holocaust of die zelfs ontkennen. En dan lees ik dezelfde dag dat het Wenstheater volgend weekeinde maar liefst drie dagen op het toneel staat in het Waalwijkse jongerencentrum Tavenu met een toneelstuk over het leven van Anne Frank. Als je jongeren wilt bereiken, kun je dat immers het beste doen met het verhaal dat geschreven is door Nederlands meest beroemde jongere aller tijden.

Niet alleen zware kost, maar ook humor

Het Wenstheater is een project van regisseur Wendy de Kok. In Tavenu repeteert zij wekelijks met een groep jongeren en werken ze samen naar twee voorstellingen per jaar toe. Op 10, 11 en 12 februari spelen ze Anne Frank van Marieke Nijmantinga, met Lara Dumont in de rol van Anne. Het toneelstuk is niet alleen maar zware kost, vertelde Dumont in deze krant. Er zit ook humor in, want Anne was een meisje net als alle anderen, ‘ook heel uitgelaten en vrolijk’.

De jongeren die het stuk gaan spelen, verdienen in mijn ogen drie volle zalen. Docenten geschiedenis moeten hun leerlingen mee gaan nemen naar dit stuk. Opa’s en oma’s, vaders en moeders kunnen hun kroost op een avondje toneel gaan trakteren. Jongeren hebben een ouwe zak als ik niet nodig om de herinnering aan de verschrikkingen van de Holocaust levend te houden. Dat kunnen ze zelf. Maar ik wil ze graag met zachte hand naar Tavenu leiden.

Nu er bijna niemand meer leeft die de Tweede Wereldoorlog bewust mee heeft gemaakt, moeten wij het steeds vaker alleen ‘van horen zeggen’ hebben. Wat het Wenstheater doet, is daarom goud!

-

-

 

Onze nieuwe productie heet : U I T  E L K A A R 💔

Dit zelfgeschreven toneelstuk wordt in opdracht van Jongerencentrum Tavenu - Als je uit elkaar gaat Waalwijk en Stichting Villa Pinedo, gemaakt. Om kinderen van gescheiden ouders te (onder) steunen en hen te laten weten dat zij het niet alleen hoeven te doen. Een voorproefje hiervan was te zien op 1 juli 2023 tijdens het WTF (Waalwijks Theater Festival) @theaterdeleest in Waalwijk. Daar is Wenstheater door het publiek gekozen als 'meest opvallende groep en performance'. 

Na wat schaven en herschrijven dankzij fijne feedback van publiek en jury kunnen wij nu met trots de voorstelling laten zien op 17 + 18 november (20.00 uur) - en zondag 19 november (14.00 uur) op het podium van Jongerencentrum Tavenu ☝️ 

Een toneelstuk met een boodschap waar jij als jongere GRATIS heen kunt! Loop hiervoor even binnen bij  Tavenu of mail naar stefanievanengelen@tavenu.nl 

Tickets : https://ticketpoint.nl/evenement/u-i-t-e-l-k-a-a-r/?fbclid=PAAab_Y_V99R6kYPAr5fTsPoljsZkaZbr2dgDLe9uP18RcIsUI9IWoMKN5pIk

 

WINNAAR PUBLIEKSPRIJS WTF 2023

Maak jouw eigen website met JouwWeb